Maca - 10 zajímavostí o této superpotravině

Maca (Lepidium meyenii) je rostlina původem z peruánských And a patří mezi tzv. superpotraviny. Je to kořenová zelenina, která se tradičně používá v lidovém léčitelství již po staletí díky svým přínosům pro zdraví. Dnes se Maca stává stále populárnější i mimo andské pohoří díky svým mnoha zdravotním výhodám.

10 zajímavostí o superpotravině Maca

1. Energizující účinky: Maca je známá svou schopností vzbuzovat pocit energie a povzbudit tělo i ducha. Mnoho lidí ji používá jako přirozenou alternativu kávy nebo energetických nápojů.

2. Vyvážení hormonů: Maca má schopnost regulovat hormonální systém, ať už jde o vyrovnání hladiny estrogenu u žen či pro podporu produkce testosteronu u mužů. Tímto může přispívat ke zlepšení reprodukčního zdraví.

3. Libido a sexuální funkce: Mnoho lidí se obrací na Macu pro podporu libida a zlepšení sexuální funkce. Je známo, že Maca může zvýšit sexuální touhu a přinést více vitality do intimního života.

4. Zlepšuje náladu: Maca obsahuje bioaktivní sloučeniny, které mohou pozitivně ovlivňovat náladu. Mnoho uživatelů Maca zaznamenalo zlepšení jejich celkové pohody a snížení stresu a úzkosti.

5. Podpora imunitního systému: Maca je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty, které přispívají ke zdraví imunitního systému. Pravidelná konzumace Maca může posílit imunitní funkce a pomoci v boji proti nemocem.

6. Zdraví kostí: Maca obsahuje vysoké množství vápníku a minerálů, které podporují zdraví kostí a prevenci osteoporózy. Je to obzvláště důležité pro ženy v postmenopauzálním období, kdy hrozí větší riziko oslabení kostí.

7. Zvýšení fyzické výkonnosti: Mnoho sportovců se uchyluje k Maca před tréninkem nebo závody, protože se tvrdí, že zvyšuje fyzickou výkonnost a vytrvalost. Maca může podpořit rychlejší regeneraci svalů po fyzické námaze.

8. Zlepšení paměti a koncentrace: Maca obsahuje živiny, které podporují mozkovou funkci a mohou pomoci zlepšit paměť a koncentraci. Pravidelná konzumace Maca může přinést lepší kognitivní výkony a snížit riziko neurodegenerativních onemocnění.

9. Zdraví kůže: Díky svému obsahu vitamínů a antioxidantů může Maca přispívat ke zdravé pleti. Pravidelná konzumace nebo používání Maca ve formě kosmetických přípravků může zlepšit stav pokožky, zvýšit její pružnost a vyhladit jemné vrásky.

10. Zdroj živin: Maca obsahuje širokou škálu živin, včetně vitamínů B, vitamínu C, vitamínu E, vápníku, železa, hořčíku a zinku. Je to výborný způsob, jak doplnit důležité živiny do stravy.

Maca je jedinečná surovina s mnoha zdravotními výhodami. Při zařazení Maca do svého jídelníčku je však důležité konzultovat to s odborníkem a dodržovat doporučené dávkování.

Náš TIPMACA prášek BIO 250g, VIA NATURAE

               Maca prášek BIO 125g Les fruits du paradis

               Maca červená prášek BIO 125 g Les fruits du paradis

               Maca černá prášek BIO 125g Les fruits du paradis

© Pro prirodnidoplnky.cz připravila Kateřina Žáková

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz